Nachrichten lesen aus dem Internet

Tänään on kulunut 10 vuotta Satoshi Nakamoton viimeisestä julkisesta toiminnasta

Tänään on jonkin verran erityinen päivä, koska se vie täsmälleen kymmenen vuotta Satoshi Nakamoton viimeisestä julkisesta toiminnasta.

Vuosi on 2020, ja maailman johtava kryptovaluutta, Bitcoin, käy kauppaa yli 19 000 dollaria – uskomaton dollarin arvon nousu alusta lähtien.

BTC: tä on pidetty vuosikymmenen parhaiten tuottavana omaisuutena , eikä siinä ole merkkejä hidastumisesta etenkään globaalin pandemian ja vakavan finanssikriisin mahdollisissa olosuhteissa.

Mielenkiintoista on, että täsmälleen 10 vuotta sitten tänä päivänä Satoshi Nakamoto, henkilö (tai ihmisryhmä), joka aloitti kaiken, pudotti viimeisen julkisen viestin ennen katoamista, eikä sitä koskaan enää voida nähdä.

Kymmenen vuotta sitten Satoshi antoi viimeisen lausuntonsa

Satoshi Nakamoto on salaniminen Bitcoin-verkon luoja. Paljon ihmisiä haluaisi tietää kuka tämä henkilö (tai ihmisryhmä) voisi olla, mutta tähän päivään asti tämä on suurelta osin tuntematonta.

Tiedämme, että tänä vuonna, vuonna 2010, Satoshi nähtiin viimeksi aktiivisena suositussa Bitcointalk- foorumissa keskustelussa verkon vastustuksesta DoS-hyökkäyksiin.

Joka tapauksessa siitä lähtien suosituimman kryptovaluutan salaperäistä luojaa ei koskaan voitu nähdä. Tähän päivään mennessä ei ole julkisesti saatavilla olevaa ja todennettavissa olevaa tietoa, joka lopullisesti vahvistaa Satoshi Nakamoton henkilöllisyyden.

Jotkut ovat kuitenkin yrittäneet vakuuttaa yleisölle, että he todellakin ovat vastuussa Bitcoinin luomisesta. Surullisin tapa on Craig Wright. Tähän päivään mennessä hän ei kuitenkaan ole esittänyt oikeutettua näyttöä, joka vahvistaisi hänen väitteensä. Koko yhteisö on epäuskoinen, kun on kyse hänen lausunnoistaan, että hän on Satoshi Nakamoto, ja Wright on mennyt niin pitkälle, että haastaa kaikki, jotka väittävät toisin. Toistaiseksi tämä ei ole mennyt hänen edukseen .

Mitä tiedämme Satoshista?

On joitain mielenkiintoisia faktoja, jotka eivät ehkä ole niin suosittuja Satoshista, vaikka jotkut mielenkiintoisimmista asioista ovat suurelta osin julkisia ja kaikkien tutkittavissa.

Tiedämme varmasti, että hänen salanimeään käytettiin Bitcoinin julkaisun kirjoittajana – asiakirja, joka raivaa tietä muuttumattomalle, sensuuriresistentille verkostolle, josta tulee myöhemmin monen miljardin dollarin omaisuus, josta monet arvostetuimmat sijoittajat maailmassa kutsuisi vaihtoehtoa kullalle.

Lukuun ottamatta joitain Bitcoinin teknisiä tietoja ja Satoshin osallistumista, ei ole kuitenkaan paljon mennä. Ainakin vasta viime aikoihin asti.

Kuten CryptoPotato raportoi marraskuun loppupuolella, tutkimukset viittasivat siihen, että Satoshi Nakamoton vuosina 2008-2010 toteutetut toimet tapahtuivat hänen ollessaan Lontoossa BTC: n tullessa voimaan. Huolimatta „kohtuullisesta luottamuksesta“, jonka raportissa väitetään olevan, hänen todellisesta henkilöllisyydestään ei ole vieläkään aavistustakaan.

Joka tapauksessa varmaa on, että hän jätti meille protokollan, joka on jo jättänyt jälkensä fintech-maailmaan ja on johtanut teollisuutta, jota tällä hetkellä asuu satoja tuhansia asiantuntijoita ja joka työskentelee väsymättä tarjotakseen ihmisille vaihtoehdon keskitetylle järjestelmät.

Comments are closed.