Nachrichten lesen aus dem Internet

Crypto-infrastruktur „långt ifrån“ -skala behövs för att stödja $ 1t Bitcoin eller Ethereum

Bitcoin, Ethereum och altcoins har ökat snabbt i år. BTC i och för sig ökade nästan 100 procent för bara några veckor sedan medan vissa altcoins har ökat bokstavligen tusentals procent.

Denna bana har gjort många analytiker och fondförvaltare i rymden övertygade om att kryptovalutor kommer att börja närma sig 1 biljon dollar marknadsvärden.

Som rapporterats av CryptoSlate tidigare kommenterade DTC Capitals Spencer Noon branschens väg:

”Den starka grundläggande bakgrunden till #crypto – som inte liknar någon tjurmarknad tidigare – är att det finns miljarder kryptodollar som kommer på nätet för att använda #DeFi. Om det inte visar tecken på avmattning, är vi på väg mot en sammanlagd marknadsandel för rymden på flera biljoner dollar. ”

Detta kom strax efter att Chris Burniske från Placeholder Capital hävdade att den ledande kryptovalutan, Bitcoin och Ethereum båda var redo att öka till 1 biljon dollar marknadsvärde

Enligt Arjun Balaji från Paradigm kan detta dock inte vara fallet.

Han släppte nyligen en omfattande personlig blogg som föreslår att kryptomarknadsinfrastruktur och dess underliggande struktur inte är vid en punkt där det kan underlätta sådana inflöden. Bloggen firades av många andra i rymden som instämde i den känsla han lade fram.

Crypto inte redo att stödja Bitcoin, Ethereum, marknader för altcoin-marknader i biljoner?

I bloggen, med titeln „Crypto Market Structure 3.0“, förklarade han att krypto påstås vara långt ifrån en punkt där den kommer att kunna stödja kryptotillgångar på flera biljoner dollar:

”Kryptomarknadsstrukturen har gått igenom två betydande utvecklingar under det första decenniet. Trots snabb innovation är marknaden långt ifrån mognad eller den skala som behövs för att stödja ett marknadsvärde på flera biljoner dollar. ”

Ethereum är ett bra exempel på detta påstående. Som vi såg med lanseringen av Uniswaps UNI-token blev blockkedjan snabbt oanvändbar då kostnaden för bensin slog 1000 Gwei, vilket innebär att enkla transaktioner i nätverket kostar dussintals dollar.

Förändring kommer dock.

Balaji förklarade att kryptomarknaden är mitt i de tidiga stadierna av en „strukturell utveckling“ som kommer att ge kapitaleffektivitet och system för att överbrygga CeFi till DeFi. Denna förändring kommer att ske om följande trender bildas:

  • Crypto kommer att få dedikerade huvudmäklare som gör det möjligt för „kunder att marginalisera över platser och kylförvaring“ för att „påskynda handelns livscykler genom att flytta överföringar utanför kedjan.“
  • En repomarknad kommer att utvecklas som gör det möjligt för institutioner inom kryptorummet att låna kontanter på kort sikt.
  • DeFi kommer att bli friktionsfritt och ha en liknande eller bättre användarupplevelse än centraliserade finansplattformar.
  • Icke-depåhandel kommer att normaliseras eftersom användarna inser att avgifter och spread kan vara lägre på decentraliserade börser i motsats till centraliserade börser.
  • Institutioner kommer att komma in i det decentraliserade finansutrymmet.

Comments are closed.